«کنکاشی در تغییر ارزشها پس از پیروزی انقلاب اسلامی»
«کنکاشی در تغییر ارزشها پس از پیروزی انقلاب اسلامی»
با تشکر از زحمات مرکز تحقیقات رایانه ای قائمیه اصفهان که با تلاش های بی دریق خود در این زمینه در اشاعه و گسترش معارف اسلامی و ارزش ها اقدامات قابل تقدیری را انجام داده اند
دانلود کتب در ادامه مطلب
ارزش ها و هنجارها و آداب و رسوم و همچنین آموزه های دینی، بعداز انتقال از مجاری ارتباطی باید در افراد جامعه درونی شوند زیرا بدون درونی شدن به نظام ثابت اندیشه و رفتار افراد تبدیل نخواهند شد. استاد مطهری در نظریه مهندسی فرهنگی خود، از آنچه که در حوزه هایی مانند روان شناسی به درونی شدن تعبیر می شود، با اصطلاح تثبیت یاد می کنند.
اخلاق الهی شامل مطالبی پیرامون اخلاق فردی مانند: رابطه انسان با خود، غریزه، گرایش اخلاقى، حرص و... . شامل مطالبی پیرامون اخلاق اجتماعی مانند: ارزش اخلاقى اجتماعى زیستن، رابطه انسان با محیط، دنیاگرایى و دنیا پرستى، امر به معروف و... . شامل مقالاتی پیرامون انسان شناسی مانند: رابطه انسان و خود، انسان کامل از دیدگاه روانشناسى و صدر المتالهین، فطرت و شخصیت، انسان و اخلاق در نظام اسلام و... . شامل مقالاتی پیرامون روان شناسى از جمله: پیشفرض هاى روانشناسى اسلامى، تفاوت دیدگاه روان شناسى اسلامى و روان شناسى جدید کلاسیکى، به سوى سلامت روان و... . بررسی حوزه های مختلف اخلاقی مانند: حوزه اقتصادی، مدیریت، اخلاق مبلغ، عالمان و... . شامل مقالاتی با عنوان راههاى پرورش اخلاقى، شیوههاى تهذیب اخلاقى ازنظرغزالى وفیض و ... شامل مقالاتی مانند: قلب، فطرت و تامل اخلاقى از نظر غزالى قرآن و اخلاق شامل مطالبی پیرامون اخلاق و سیاست مانند: تفکیک ناپذیرى سیاست از اخلاق در اسلام، سیاست و اخلاق دو رکن شجره طیبه، اخلاق سیاسى اجتماعى کارگزاران درنهج البلاغه و...
شامل مطالبی پیرامون اخلاق الهى مانند: رابطه انسان با خدا، معرفت خدا، ریا، ناامیدى از رحمت خدا، محبت خدا و... .
شامل مقالاتی با عنوان قرآن و حقوق انسان، مطهرى و فطرت در قرآن و قرآن و اخلاق از منظر امام خمینى.
نقد و معرفی کتاب «خوب چیست؟ بد کدام است؟»
در این نوشتار به معرفی و نقد کتاب «خوب چیست؟ بد کدام است؟» نوشتۀ احمد حسین شریفی ، انتشارات موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی ره ۱۳۸۸ می پردازیم .
گزارش کتاب
بررسی روانشناختی تحول ارزش ها
نویسنده : خلیفه، عبدالطیف محمد؛ 1378 ، بررسی روانشناختی تحول ارزش ها ؛ ترجمه حسین سیدی ، چاپ اول، مشهد مقدس انتشارات آستان قدس رضوی، 299 ص.
تربیتپذیرى جوان و روش تربیت
گر چه بشر در تمام دوران زندگى، تربیتپذیر است ولى در ایام طفولیت، آمادگى بیشترى دارد. جسم و جان کودک، براى پذیرش هر تربیت خوب و بد مهیا است و آنچه را که در کودکى مىآموزد، در اعماق جانش نفوذ میکند و تا پایان عمر میتواند بآسانى آن را بکار بندد.
فلسفه ارزشها سید محمد رضا مدرسی آزادی قم، 1360ه.ش
منابع مقاله: